Ypač tyras alyvuogių aliejus Ladolea Koroneiki buteliukas, paremtas į dubenį

Kontaktai

info@oulea.lt | +370 612 65504

Įmonės registracijos kodas: 307117596
PVM mokėtojoi kodas: LT100017659317 

MB Oulea
Ozo g. 32-74
LT-07197 Vilnius
Lietuva

Klausiate – atsakome

Ar OULEA alyvuogių aliejus tinka kepimui?

Atsakymas – TAIP. Mūsų siūlomas ypač tyras alyvuogių aliejus (EVOO) puikiai tinka kepimui. Renkantis alyvuogių aliejų šiam tikslui, svarbu atkreipti dėmesį į rūgštingumą. OULEA aliejus turi itin žemą rūgštingumą – vos 0,3 %, kai leidžiama norma siekia iki 0,8 %. Kuo rūgštingumas mažesnis – tuo aliejus stabilesnis kaitinant.

Kas yra EVOO (Extra Virgin Olive Oil)?

EVOO (ypač tyras alyvuogių aliejus) – tai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus, išgaunamas mechaniniu būdu, be jokių chemikalų ar papildomo apdorojimo. Jo rūgštingumas neviršija 0,8 %, tačiau išskirtinės kokybės EVOO pasižyi iki 0,3 % rūgštingumu. Šis aliejus turi ryškų, vaisišką skonį, kuriame juntamas lengvas kartumas ir aitrumas. Jis gausus antioksidantų ir kitų vertingų maistinių medžiagų.

Kas lemia alyvuogių aliejaus kainą?

Aukštos kokybės alyvuogių aliejus reikalauja daug darbo: alyvuogės renkamos rankomis, spaudžiamos šviežios ir neperdirbtos. Be to, mažų ūkių produkcija yra ribota, o gamybos procesas griežtai kontroliuojamas. Mokate už kokybę, skonį ir natūralumą, taip pat ir už jo naudingas savybes organizmui – EVOO yra turtingas antioksidantais, sveikaisiais riebalais ir kitomis vertingomis medžiagomis, kurios teigiamai veikia širdies, virškinimo ir odos sveikatą.

Kaip tinkamai laikyti alyvuogių aliejų?

Alyvuogių aliejų laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Po atidarymo stenkitės jį sunaudoti kuo greičiau, nes patekęs oras pagreitina oksidacijos procesą, ir aliejus pradeda prarasti skonį, aromatą bei vertingas maistines savybes. Geriausia laikyti jį sandariame butelyje, kad išlaikytumėte jo aukštą kokybę ir natūralumą.

Kodėl rinktis OULEA alyvuogių aliejų?

Mūsų aliejus atkeliavęs tiesiai iš mažų Graikijos ūkių, be tarpininkų, be kompromisų. Atrinkome tik tai, ką patys naudojame savo virtuvėje – tikrą, natūralų ir turtingą skonį. OULEA – tai daugiau nei produktas, tai dalis mūsų gyvenimo Graikijoje.

Polifenoliai – kas tai?

Polifenoliai – tai biologiškai aktyvios, augalinės kilmės medžiagos, pasižyminčios stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Jie ne tik saugo alyvuogių aliejų nuo oksidacijos, bet ir teikia daug naudos žmogaus sveikatai:

🫀 Padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sistemą
🧠 Mažina demencijos riziką
🛡️ Apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso
🩸 Padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje
🌿 Skatina naudingųjų žarnyno bakterijų augimą
💧 Gerina cholesterolio pusiausvyrą – mažina „blogąjį“ MTL ir didina „gerąjį“ DTL

💡 20 g EVOO per dieną – tai natūrali antioksidantų dozė tavo organizmui, patvirtinta Europos maisto saugos tarnybos (EFSA).

Kuo daugiau polifenolių – tuo stipresnis alyvuogių aliejaus poveikis sveikatai. Tai viena iš priežasčių, kodėl verta rinktis kokybišką, šviežią ir ankstyvo derliaus aliejų.

@ouleachapter

Sekite Oulea naujienas Instagram